>>>Plaće tajnika i računovođa u školstvu, obavijest<<<

 

NOVO!   OGLEDNI PRIMJERAK PRAVILNIKA O NAČINU I POSTUPKU ZAPOŠLJAVANJA U OSNOVOJ ŠKOLI

NOVO!   OGLEDNI PRIMJERAK STATUTA OSNOVNE ŠKOLE


 

Ostvarivanje prava na pomoć u slučajevima bolovanja u neprekinutom trajanju dužem od 90 dana 

Podnošenje prigovora na dobiveno privremeno porezno rješenje

Troškovi prijevoza prema TKU - odgovara Mr.sc.Iris Gović Penić-Županijski sud u Zagrebu

Parafiran tekst novog Temeljnog kolektivnog ugovora - 27. studenog 2017.

 

Važna obavijest članovima Udruge

Udruga tajnika i računovođa u školstvu surađuje s Poslovnim edukatorom d.o.o. i Kovačić konzalting d.o.o.

Poslovni edukator d.o.o. je trgovačko društvo koje organizira proljetno i jesensko savjetovanje svake godine te omogućava svima dobivanje pravnih i računovodstvenih savjeta ukoliko ste pretplaćeni na bilten Vijesti iz struke.

Kovačić konzalting d.o.o. je trgovačko društvo koje izdaje časopis Poslovni edukator i daje savjete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kovačić konzalting d.o.o. daje besplatne savjete samo članovima Udruge koji su platili članarinu za 2018. godinu.

 

Forum

Forum za registrirane članove

Last post
osddomjanica

osddomjanica
posts
---
Location:
n.a.
15.03.2016 18:29

Dnevnice maturalna putovanja

S obzirom da se bliže višednevni izleti zanima me slijedeće. Da li od agencija tražiti ugovor o donaciji i iz tih sredstava isplatiti dnevnice učiteljima koji vode djecu na izlete, maturalna putovanja i sl. Naime, nailazim na različita tumačenja i navodno jedino ispravno je da se dnevnice isplate iz donacija ( naravno ako ih osnivač ne osigura, ili nisu isplaćene iz vlastitih sredstava). Bilo bi dobro kada bi škole zauzele takav stav jer neke agencije ne žele sklapati ugovore o donaciji nego žele da im fakturiramo za te dnevnice što nije ispravno jer mi za njih nismo ništa obavljali kako bismo im mogli ispostaviti račun.
Ako netko ima kakvu ideju veselim se odgovoru :)
 
oskonjscina

oskonjscina
posts
---
Location:
n.a.
16.03.2016 13:12

Re: Dnevnice maturalna putovanja

Dobro pitanje, i mene to isto muči a vjerujem da ima još kolegica i kolega s istim pitanjem..
Naime, moja škola nema baš neki bogat proračun pa nisam mogla planirati dnevnice za IUN, ekskurzije i škole u prirodi iz decentraliziranih sredstava.
Kako u Pravilniku stoji da:

»(1) Obveza osnivača školske ustanove je osigurati školskoj ustanovi sredstva za dnevnice učitelja u skladu s propisima i osiguranim sredstvima koja se za školsku ustanovu utvrđuju na godišnjoj razini.

(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, osnivač nije dužan osigurati sredstva za dnevnice učitelja [b]ako su osigurana u sklopu određenoga projekta, programa ili iz drugih izvora«.[b]

Recimo, roditelji su upoznati sa situacijom i suglasni su da se u cijenu IUN uračunaju i dnevnice pratitelja pa me zanima način kako prikazati taj dio prihoda od uplate roditelja koji će služiti kao prihod za isplatu dnevnica?
Hoće li turistička agencija za taj dio dnevnica odobriti školi popust na računu a mi ćemo obračunati i isplatiti dnevnice? To je moguće samo za ona putovanja za koje škola sklapa ugovor s agencijom.
Kod višednevnih putovanja ugovor sklapaju roditelji tako da agencija nema što fakturirati školi a samim tim nema ni popusta. Na koji način doći do tih sredstava koja su roditelji uplatili agenciji? Neke agencije traže da im fakturiramo iznos dnevnica, što po meni nije u redu jer se zna što se može fakturirati.
Rečeno je da bi agencije mogle izvršiti uplatu školi kao donaciju, ali to agencije odbijaju. Ne znam ni koliko je to ispravno.
Bilo bi dobro da imamo neki zajednički stav jer ovako svatko radi kako najbolje zna a najvažnije je da to bude u skladu sa zakonom...
Hvala na pažnji! :)