>>>Plaće tajnika i računovođa u školstvu, obavijest<<<

 

NOVO!   OGLEDNI PRIMJERAK PRAVILNIKA O NAČINU I POSTUPKU ZAPOŠLJAVANJA U OSNOVOJ ŠKOLI

NOVO!   OGLEDNI PRIMJERAK STATUTA OSNOVNE ŠKOLE


 

Ostvarivanje prava na pomoć u slučajevima bolovanja u neprekinutom trajanju dužem od 90 dana 

Podnošenje prigovora na dobiveno privremeno porezno rješenje

Troškovi prijevoza prema TKU - odgovara Mr.sc.Iris Gović Penić-Županijski sud u Zagrebu

Parafiran tekst novog Temeljnog kolektivnog ugovora - 27. studenog 2017.

 

Važna obavijest članovima Udruge

Udruga tajnika i računovođa u školstvu surađuje s Poslovnim edukatorom d.o.o. i Kovačić konzalting d.o.o.

Poslovni edukator d.o.o. je trgovačko društvo koje organizira proljetno i jesensko savjetovanje svake godine te omogućava svima dobivanje pravnih i računovodstvenih savjeta ukoliko ste pretplaćeni na bilten Vijesti iz struke.

Kovačić konzalting d.o.o. je trgovačko društvo koje izdaje časopis Poslovni edukator i daje savjete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kovačić konzalting d.o.o. daje besplatne savjete samo članovima Udruge koji su platili članarinu za 2018. godinu.

 

Može li se i kako isplatiti novčana nagrada učiteljima za postignute rezultate na natjecanjima?

Prema TKU – u radniku se za natprosječne rezultate rada može isplatiti nagrada sukladno odredbama Zakona o plaćama u javnim službama, preciznije prema članku 8. navedenoga Zakona koji glasi:

“Za natprosječne rezultate u radu službenici i namještenici mo­gu svake godine ostvariti dodatak za uspješnost na radu koji može iznositi najviše tri plaće službenika, odnosno namještenika koji ost­varuje dodatak i ne može se ostvarivati kao stalni dodatak uz plaću.

Kriterij utvrđivanja natprosječnih rezultata rada i način isplate dodatka za uspješnost na radu uređuje Vlada uredbom.

Masu sredstava za dodatke za uspješnost u radu u pojedinim javnim službama utvrđuje Vlada sukladno proračunskim osiguranim sredstvima.”

Po saznanjima, Vlada nikada nije donijela uredbu kojom će utvrditi kriterije utvrđivanja natprosječnih rezultata i način isplate dodataka za uspješnost u radu, niti je to utvrđeno granskim kolektivnim ugovorima.

U ovom slučaju školi jedino preostaje da iz svojih vlastitih sredstava ostvarenim na tržištu (ako ih ima), ili donacija, učiteljima isplati nagradu na način da će na nagradu obračunati pripadajuće doprinose i porez jer se nagrade radnicima prema poreznim propisima ne mogu isplatiti neoporezivo osim ako to nije jubilarna nagrada ili neka prigodna nagrada kao što su regres ili božićnica koje se neoporezivo mogu isplatiti do propisanih iznosa.