POZIV NA REDOVNU I IZBORNU SKUPŠTINU UTIRUŠ-a


 

PROGRAM 16. JESENSKOG SAVJETOVANJA, POREČ, 25. – 27. 10. 2018.

Ostvarivanje prava na pomoć u slučajevima bolovanja u neprekinutom trajanju dužem od 90 dana 

Podnošenje prigovora na dobiveno privremeno porezno rješenje

Troškovi prijevoza prema TKU - odgovara Mr.sc.Iris Gović Penić-Županijski sud u Zagrebu

Parafiran tekst novog Temeljnog kolektivnog ugovora - 27. studenog 2017.

 

Važna obavijest članovima Udruge

Udruga tajnika i računovođa u školstvu surađuje s Poslovnim edukatorom d.o.o. i Kovačić konzalting d.o.o.

Poslovni edukator d.o.o. je trgovačko društvo koje organizira proljetno i jesensko savjetovanje svake godine te omogućava svima dobivanje pravnih i računovodstvenih savjeta ukoliko ste pretplaćeni na bilten Vijesti iz struke.

Kovačić konzalting d.o.o. je trgovačko društvo koje izdaje časopis Poslovni edukator i daje savjete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kovačić konzalting d.o.o. daje besplatne savjete samo članovima Udruge koji su platili članarinu za 2018. godinu.

Radnica je bila na bolovanju od 21. 8. do 31.12. 2007. godine. Isplaćeno joj je bolovanje na teret škole, kao i bolovanje na teret HZZO – a nakon...

Radnica je bila na bolovanju od 21. 8. do 31.12. 2007. godine. Isplaćeno joj je bolovanje na teret škole, kao i bolovanje na teret HZZO – a nakon 42 dana bolovanja. Ista radnica otvorila je novo bolovanje 02.01.2008. godine. Koje razdoblje treba uzeti kao osnovicu za novo bolovanje?

Ako se radi o nastavnom bolovanju, odnosno o bolovanju s istom šifrom bolesti kakva je bila u prethodnom razdoblju, onda se uzima stara osnovica za obračun bolovanja. Međutim, ako se radi o novoj šifri bolesti, bolovanje ide na teret poslodavca, a osnovica se obračunava prema odredbama kolektivnih ugovora. Prema odredbi TKU – a naknada za bolovanje utvrđuje se u visini od 85% plaće ostvarene u posljednja tri mjeseca. Ako radnik u tom razdoblju nije radio, osnovica će se utvrditi u visini 85% njegove plaće prema ugovoru o radu, odnosno plaće kao da je radio.