NAPREDOVANJE NAKON BORBE ZA KOEFICIJENTE

UDRUGA TAJNIKA I RAČUNOVOĐA U ŠKOLSTVU

OBALA BANA BERISLAVIĆA 16

21220 TROGIR

Trogir,28.02.2024.

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRZOVANJA

DONJE SVETICE 38, ZAGREB

 

N/P MINISTRU

Predmet: Osvrt na koeficijente i potreba za napredovanjem

 

NAPREDOVANJE NAKON BORBE ZA KOEFICIJENTE


U višemjesečnom zalaganju i stručnom rad, a u vezi borbe za bolji položaj tajnika i računovođa zaposlenih u sustavu obrazovanju, Udruga tajnika i računovođa u školstvu (UTIRUŠ) izdvojila se kao strukovna Udruga koja je svojim radom doprinijela da se o našem radu upoznaju mjerodavni koji su ujedno i kreirali koeficijente.

Sve su primjedbe argumentirano iznesene i ujedno su predstavljale mišljenje svih naših kolega i kolegica.   

U svim anketama naše kolege i kolegice izjašnjavali su se da se žele izjednačiti s koeficijentom stručnih suradnika.

Dobili smo izjednačenje sa stručnim suradnicima.

Strukovna Udruga tražila je veći startni koeficijent jer ne možemo govoriti o izjednačavanju sa stručnim suradnicima u koeficijentu kada za naša radna mjesta nemamo mogućnost napredovanja, a time i povećanje koeficijenata.

Govorili smo i o našem radnom vremenu i svim beneficijama koje imaju stručni suradnici kroz dnevno radno vrijeme.

Iako obrazovanje ima jedan od najbolje razrađenih sustava napredovanja, a napredovanje u struci donosi i puno veću plaću kroz veći koeficijent, mi smo i ovog puta zakinuti za navedeno. Nismo izjednačeni s ostalim tajnicima i voditeljima računovodstva koji rade van sustava obrazovanja. Vladina reforma „Ista plaća za isti rad“ u prenesenom brojčanom smislu glasi 2,01 -2,35 i mogli bi reći da smo za isti rad dobili drugačiji koeficijent. U igri dodjele koeficijenta nije bilo fair playa jer da bi uživali u plodovima uspjeha, nije dovoljno samo pobijediti i dobiti veći koeficijent, nego je potrebno imati iste mogućnosti.

Ako pogledamo u tablicu koeficijenata, vidimo da oni koji napreduju u struci doista mogu kroz koeficijent i plaćom odskočiti u odnosu na one koji ne napreduju.

I ovog puta odskočili su mnogi osim nas.

Ako se osvrnemo malo na sustav napredovanja, može se zaključiti da proces napredovanja nije toliko težak i svatko tko se redovito usavršava, i na druge načine radi na svom profesionalnom razvoju, može bez problema  napredovati u sustavu obrazovanja.

Trenutačno svi osim nas mogu skupiti dovoljno bodova za napredovanje u struci.

Potrebno je što prije ispraviti nepravdu koja je i ovog puta zadesila tajnike i računovođe ostavivši ih „kratkih rukava“.


Svrha napredovanja nije samo u novcu i koeficijentu, nego i u podizanju kvalitete vlastitog radnog mjesta.

U našem poslu nitko nije idealan te je potrebno dobro obratiti pažnju na stručan i specifičan rad zaposlenih na našim radnim mjestima jer svi mi radimo u specifičnim uvjetima rada i nemamo isti opis poslova. Naše radno mjesto ne ide pod parolom ISTO RADNO MJESTO, ISTI POSAO. Mi odrađujemo posao ovisno u kojoj ustanovi (pardon, školi) radimo.

Tražimo hitno donošenje Pravilnika kojim bi se propisao opseg rada naših radnih mjesta.


Ravnateljima je izuzetno važno da se za radna mjesta tajnika i voditelja računovodstva te referenta (administrator i računovodstveni referent)  propiše djelokrug rada.

Svakom ravnatelju i zaposlenom u kolektivu stalo je da i mi možemo napredovati jer svojim napredovanjem omogućujemo kvalitetan rad svih u sustavu.

Ako ravnatelj i kolektiv potiču druge na napredovanje i cijene one koji napreduju, onda će u takvom kolektivu biti puno više osoba koje će se na isto odlučiti jer će svojim radom doprinositi i boljoj kvaliteti same škole kao ustanove. Napredovanje pojedinca daje na kvaliteti zdravog okruženja i rada u svakoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Ne dozvoliti jednom dijelu visokoobrazovnih radnika mogućnost napredovanja veoma je štetno, a posebno zato što smo zaposleni u sustavu obrazovanja gdje je obrazovanje najvažnija karika.

To da živimo u državi velikih apsurda vidljivo je i iz donesene Uredbe o koeficijentima.
Napredovanju u struci ne bi smjelo biti jedini motiv povećanje plaće. Ono je jedan od motiva, ali važnost napredovanja je u tome da se posao odrađuje odgovorno i s velikom dozom znanja. Povećanje plaće dolazi kao nagrada za kvalitetu i trud koji ulažemo i koji smo ulagali u svoj profesionalni razvoj. Kvalitetan tajnik i računovođa uvijek će osjećati poriv da bude još bolji, ali i želju da bude nagrađen za svoj trud i rad. Stoga je važno da takvi tajnici i računovođe napreduju. Napredovanje je financijska i profesionalna satisfakcija za naš kvalitetan rad u koji ulažemo svoje ne samo poslovno, već i osobno vrijeme.


Djela govore više od riječi. Svi tajnici i računovođe vrlo su savjesni u svom radu. Doživjeli smo ponovno degradiranje u iznosu različitih koeficijenata s obzirom na ista radna mjesta van sustava obrazovanja.

Iako smo degradirani nismo obeshrabljeni, posebno ne sada kada se borimo za  napredovanje koje može naš rad i financijski nagraditi. Svako dodatno znanje pojedinca donosi i financijsku korist samoj ustanovi u kojoj su zaposleni tajnici i računovođe.

Kao predsjednica strukovne Udruge tijekom 21 godine rada s kolegama i kolegicama mogu primijetiti kako su se vremena promijenila i kako je jako bitna povezanost koja se osjeća u svim kontaktima na terenu.

Polazeći od problema mobinga, preko omalovažavanja i uvreda koje svakodnevno kolege prolaze u svom radu, a zbog nezaštićenosti od samog sustava, upravo je UTIRUŠ jedina udruga koja pomaže kolegama kada nastane problem. Osim što nudimo struku i znanje, često nudimo i rame za plakanje jer teško je mladoj osobi shvatiti u kakvu „kašetu brokava“ je upala.


Koeficijenti koje smo dobili dali su nam znak da smo u sustavu isti na početku s nositeljima sustava koji mogu napredovati. Dobiveni koeficijenti potiču nas da se borimo i dalje te iskoristimo sustav napredovanja kako bismo pokazali ne samo da smo kvalitetni i marljivi, nego i da natjeramo sustav da nas za to više plati. 

Nositelji obrazovnog sustava imaju mogućnost napredovanja, ali oni koji ne žele zbog razno raznih razloga kroz napredovanje pokazati da su kvalitetni, mogu ostati cijeli radni vijek na temeljnom koeficijentu. I to je ok. Imati izbor oblik je slobode volje.

Strukovna Udruga nastavlja u borbi argumentacije već započeto, a to je da nam se omogući napredovanje. Naše Ministarstvo obećalo je da će se odraditi i napredovanje. Tražimo donošenje novog Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Tražimo Pravilnik o napredovanju. Tražimo Pravilnik o djelokrugu rada tajnika i voditelja računovodstva te referenta. Tražimo nova zapošljavanja.

 

Na sastanku u siječnju rečeno nam je kako će predstavnik Udruge i dalje biti u radnoj skupini za izradu novog Zakona.

Strukovnu Udrugu interesira kada je planu Ministarstva donošenje novog Zakona.

Udruga tajnika i računovođa u školstvu  nudi pomoć pri izraditi Pravilnika o napredovanju u kojem će se na jednostavan način odrediti napredovanje tajnika i računovođa.

 

Na taj način sasvim je očekivano da nakon 5 godina radnog staža tajnik i voditelj računovodstva zasluženo napreduju u zvanje mentora jer mentoriraju mlađe kolege  kao i svoje zamjene u slučaju bolesti.

Nakon 10 godina radnog staža potrebno je da se napreduje u savjetnika jer savjetujemo ravnatelje škola. Pravna i računovodstvena problematika nije poznata ravnateljima te znanje koje je ravnateljima potrebno a nemaju ga, vrlo je bitno u vođenju ustanove.

U izvrsnog savjetnika trebala bi biti promaknuta osoba koja se svojim radom istaknula na području svog rada. Tu bi se radilo o bodovima koje bi osoba trebala dobiti na temelju svog stručnog rada i doprinosa kroz održana stručna predavanja, pisanje stručnih članaka, sudjelovanje u donošenju raznih pravilnika i zakona te osobnim edukacijama koje su potrebne kako bi osoba imala mogućnost znanje osobno primijeniti u radu i znati ga proširiti na ostale.

Bitno je imati mogućnost napredovanja jer je to elementarna potreba svake zaposlene osobe.

Biti dio odgojno-obrazovne ustanove bez mogućnost napredovanja degradirajuće je. Biti zaposlen u obrazovnoj ustanovi, a nemati mogućnost napredovanja i obrazovanja je nespojivo sa sustavom u kojem radimo.

I na kraju čuveni refren Vlade koji glasi: ZA JEDNAK RAD JEDNAKA PLAĆA ostaje samo kao stih refrena koji u ustima ostavlja gorak okus.

Strukovna Udruga organizira stručni skup tajnika, računovođa i ravnatelja osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova i fakulteta.

Molimo cijenjenog Ministra da nam se pridruži na skupu i obrati svima nama koji u sustavu smireno sjedimo i čekamo. Čekamo dostojanstveno da nam se vrati dostojanstvo kroz mogućnost napredovanja.

Zahvaljujem svim kolegama i kolegicama koje dostojanstveno odrađuju posao u kratkim rokovima i nemogućim uvjetima.

Kolege i kolegice su u stanju stresa i često bolesni odrađuju svoj posao.

Tražimo sva prava iz radnih odnosa koja imaju svi radnici u sustavu.

 

Upravo zbog navedene problematike, na stručnom skupu u Lošinju odradit će se aktualne teme i educirat će se svi sudionici. Skupu će prisustvovati sudionici iz cijele Hrvatske. Izuzetno bi mi bilo žao da se na naš poziv ne odazove cijenjeni Ministar i stane pred sudionike te im s veseljem izloži sve planove u vezi naših radnih mjesta.

U našem poslu bitno je planski organizirati vrijeme kako bi ga iskoristili na najbolji način. Bitno nam je saznanje što naše Ministarstvo planira i kada, jer svaka izmjena Zakona, Pravilnika, Uredbe, Odluke itd. povlači sa sobom naše radno i privatno vrijeme, a mnogi kažu da je vrijeme novac. Smatram da je vrijeme nečiji život i da upravo zbog toga zaslužujemo plan i program našeg Ministarstva.

Ovo ljeto UTIRUŠ pozva sve voditelje računovodstva da zatraže korištenje 3 tjedna godišnji odmor jer to je njihovo pravo na koje već godinama nemaju mogućnost jer se stalno nešto treba odraditi. Također  pozivamo sve tajnike i računovođe da koriste bolovanje kada su bolesni jer nitko nam neće dignuti spomenik. Nitko nam neće reći ni „Hvala”.

I zato ću ja svim kolegama i kolegicama na kraju reći: Hvala što ste izdržali!

 

Poštovani Ministre, očekujemo Vaš dolazak na stručnom skupu u Lošinju  i aktivnu zainteresiranost za rješenje velikih problema jednog malog dijela zaposlenih u sustavu.

U prilogu se nalazi program stručnog skupa koji će vjerojatno biti  dorađen.

S poštovanjem,

 

 

Predsjednica UTIRUŠ-a

 

Ela Kovačić


© 2024 Udruga tajnika i računovođa u školstvu