DOBILI SMO ODGOVOR

Poštovani!  

Udruga tajnika i računovođa u školstvu dobila je odgovor Ministarstva znanosti i obrazovanja.  
Jedino što  u ovom trenutku mogu reći je ALELUJA!  

Molim da sve škole koje su dobile odbijenicu zatraže ponovno prethodnu suglasnost za zapošljavanje tajnika, računovođa, spremačica, domara.....

Sretno!

S poštovanjem,
Ela Kovačić

__________________________________

Poštovana,

zaprimili smo Vaš dopis u vezi sa zapošljavanjem tajnika škola i voditelja računovodstva tijekom trajanja pandemije uzrokovane koronavirusom.

U potpunosti razumijemo razlog vašeg obraćanja Ministarstvu te svakako znamo i cijenimo važnost i ulogu navedenih radnika u školama.

Budući da je u tijeku nastava na daljinu, koja zahtijeva dodatnu podršku i specifičnu organizaciju rada, te da je u 3. fazi popuštanja mjera od 11. svibnja 2020. godine predviđeno pokretanje rada škola i nastave, onim školama kojima su bila uskraćena navedena radna mjesta dali smo uputu da se ponovne obrate sa zahtjevom Ministarstvu financija.


Škole koje su se već obratile s ponovnom zamolbom, dobile su suglasnost za zapošljavanje na tim radnim mjestima na određeno radno vrijeme do 60 dana.

Isto tako, zbog skorog povratka učenika razredne nastave u škole i pojačanih higijenskih mjera, Ministarstvo, u skladu s financijskim mogućnostima i opravdanosti zahtjeva, daje pozitivna očitovanja Ministarstvu financija i na zapošljavanje domara, kuhara/ica i spremača/ica na određeno radno vrijeme do 60 dana.

S poštovanjem,

Uprava za odgoj i obrazovanje


© 2021 Udruga tajnika i računovođa u školstvu