>>>Plaće tajnika i računovođa u školstvu, obavijest<<<

 

NOVO!   OGLEDNI PRIMJERAK PRAVILNIKA O NAČINU I POSTUPKU ZAPOŠLJAVANJA U OSNOVOJ ŠKOLI

NOVO!   OGLEDNI PRIMJERAK STATUTA OSNOVNE ŠKOLE


 

Ostvarivanje prava na pomoć u slučajevima bolovanja u neprekinutom trajanju dužem od 90 dana 

Podnošenje prigovora na dobiveno privremeno porezno rješenje

Troškovi prijevoza prema TKU - odgovara Mr.sc.Iris Gović Penić-Županijski sud u Zagrebu

Parafiran tekst novog Temeljnog kolektivnog ugovora - 27. studenog 2017.

 

Važna obavijest članovima Udruge

Udruga tajnika i računovođa u školstvu surađuje s Poslovnim edukatorom d.o.o. i Kovačić konzalting d.o.o.

Poslovni edukator d.o.o. je trgovačko društvo koje organizira proljetno i jesensko savjetovanje svake godine te omogućava svima dobivanje pravnih i računovodstvenih savjeta ukoliko ste pretplaćeni na bilten Vijesti iz struke.

Kovačić konzalting d.o.o. je trgovačko društvo koje izdaje časopis Poslovni edukator i daje savjete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kovačić konzalting d.o.o. daje besplatne savjete samo članovima Udruge koji su platili članarinu za 2018. godinu.

 

banner tucepi utirus

 

Članci

ELEMENTI PREMA NOVIM KOLEKTIVNIM UGOVORIMA

Poštovani korisnici,

sukladno novom Kolektivnom ugovoru za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama i Kolektivnom ugovoru za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama koji se financiraju iz državnog proračuna, a koji se primjenjuju od 01. svibnja 2018. godine, dostupni su novi elementi u aplikaciji COP.

1. a) Za institucije u resoru osnovnoškolskog obrazovanja, a sukladno čl. 13. Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama, dodatak na osnovnu plaću za rad u posebnim uvjetima, dostupni su novi elementi koji se unose kroz modul COP, Evidencija radnog vremena, Grupa elemenata evidencije: Dodaci za rad po posebnim uvjetima – sustav obrazovanja:

10842 – Dodatak za rad učitelju u redovitom razrednom odjelu po posebnom programu (čl. 13. st. 3. crtica 2.) – 10%

10844 – Dodatak za rad učitelju u posebnim razrednim odjelima po redovitom programu (čl. 13. st. 4. crtica 1.) – 10%

10846 – Dodatak za rad učitelju u kombiniranom razrednom odjelu s dva razreda – KU, čl. 13. st. 1. i 2.) – 15%

10848 – Dodatak za rad učitelju u kombiniranom razrednom odjelu s tri razreda – KU, čl. 13. st. 1. i 2.) – 25%

10850 – Dodatak za rad učitelju u kombiniranom razrednom odjelu s četiri ili više razreda – KU, čl. 13. st. 1. i 2.) – 35%

1. b) Za institucije u resoru osnovnoškolskog obrazovanja, a sukladno čl. 17. Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama, naknada za povećanu odgojnoobrazovnu odgovornost, dostupan je novi element koji se unosi kroz modul COP, Evidencija radnog vremena, Grupa elemenata evidencije: Naknade - unosi se u neto iznosu te  plikacija obračunava bruto iznos:

1583 – Naknada za povećanu odgojno-obrazovnu odgovornost – 50,00 kn neto po danu višednevne aktivnosti

1. c) Za institucije u resoru osnovnoškolskog obrazovanja, a sukladno čl. 38. Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama, umanjenje radne obveze učitelja, dostupan je novi element koji se unosi kroz modul COP, Evidencija dodataka i odbitaka:

10852 – Dodatak za rad učitelju/nastavniku bez umanjenja radne obveze – 4% Elementi koji se ukidaju u cijelosti po novom Kolektivnom ugovoru za zaposlenike u osnovnoškolskim  stanovama:

10536 – Dodatak za rad u kombiniranom odjelu razredne nastave s dva razreda u kojem je do osam učenika

10560 – Dodatak za rad stručnog suradnika u razrednom ili predmetnom odjelu redovne škole pri zdravstveno-rehabilitacijskoj ustanovi

10568 – Dodatak za rad učitelja u kombiniranom odjelu razredne i predmetne nastave s 4 i više razreda sa 7 i više učenika

10570 – Dodatak za rad učitelja u kombiniranom odjelu razredne nastave s 2 razreda s 9 i više učenika/s 3 razreda do 7

10572 – Dodatak za rad učitelja u kombiniranom odjelu razredne predmetne nastave s 3 razreda s 8 i više učenika / s 4 i više razreda do 6 učenika

2. a) Za institucije u resoru srednjoškolskog obrazovanja, a sukladno čl. 21. st. 6. Kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama, dodatak na osnovnu plaću za rad u posebnim uvjetima, dostupan je novi element koji se unosi kroz modul COP, Evidencija radnog vremena, Grupa elemenata evidencije: Dodaci za rad po posebnim uvjetima – sustav obrazovanja:

10840 – Dodatak za rad nastavnika koji izvodi nastavu u kući učenika – 21% Postojećim elementima, a sukladno čl. 21. st. 2. izvršene su promjene kako slijedi:

10550 – Dodatak za rad nastavnika u razrednim odjelima ili odgojno-obrazovnim skupinama s učenicima s većim poteškoćama u razvoju – ukida se u cijelosti

10552 – Dodatak za rad nastavnika u razrednim odjelima ili odgojno-obrazovnim skupinama s učenicima s poteškoćama u razvoju – 21%

10558 - Dodatak za rad stručnog suradnika u razrednim odjelima ili odgojno-obrazovnim skupinama s učenicima s poteškoćama u razvoju – 21%

2. b) Za institucije u resoru srednjoškolskog obrazovanja, a sukladno čl. 24. Kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama, umanjenje radne obveze nastavnika, dostupan je novi element koji se unosi kroz modul COP, Evidencija dodataka i odbitaka:

10852 – Dodatak za rad učitelju/nastavniku bez umanjenja radne obveze – 4%

2. c) Za institucije u resoru srednjoškolskog obrazovanja, a sukladno čl. 26. Kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama, naknada za povećanu odgojnoobrazovnu odgovornost, dostupan je novi element koji se unosi kroz modul COP, Evidencija radnog vremena, Grupa elemenata evidencije: Naknade – unosi se u neto iznosu te  plikacija obračunava bruto iznos:

1583 – Naknada za povećanu odgojno-obrazovnu odgovornost – 50,00 kn neto po danu višednevne aktivnosti

S poštovanjem,

Centar za COP